Kaksi edellistä päivää on mennyt vielä jossain vastaan hangoittelun merkeissä, enkä ole päässyt kiinni ruokavalioon. Tänään onneksi jo havaittavissa motivaation nousua. Lueskelin ohimennen keskusteluja aiheesta ylipaino ja lapsettomuus. Monissa paikoissa lapsettomuushoitoihin pääsy edellyttää julkisella puolella erilaisia painoindeksirajoja. Paikoin raja on 30, joissan 33 jne. Oma painoindeksini on tällä hetkellä 35,6. Jotta pääsisin alle 30 painoindeksiin, tulisi minun laihduttaa tasan 16kg. Tätä ajattelin lähteä tavoittelemaan.

Täällähän ei vielä täytetä siis lapsettomuuden kriteereitä edes. Ehkäisykapseli on poistettu joulukuussa, jonka jälkeen miehellä meni vielä hetki ennenkuin täysin hyväksyi ajatuksen lapsesta. Epämääräistä yrityksen tapaista ei ole ollut montaakaan kiertoa. Kuitenkin itselläni on ollut vahva tunne kaiken aikaa, ettei raskautuminen kohdallani tule olemaan helppoa ja että hoitoihin tässä ollaan menossa jossain vaiheessa. Toisaalta tämä helpottaa nyt tavoitteen asettamista. Aikaisemmin epämääräinen mahdollinen raskaus on ollut hankala itselle jäsentää. Nyt kun otan tavoitteeksi tuon mahdollisen ensi syksyisen hoitoihin hakeutumisen, on itselle tiedossa päämäärä jota kohti mennä. Jos nyt ei sitä ennen jostain syystä olisikin tärppi käynyt. Taustoista vielä sen verran, että gynellä kävin kesällä ja siellä pikatarkastuksessa ei näkynyt mitään syytä, miksei raskaus voisi alkaa. Vähänhän se tietenkään mistään kertoo.

En tiedä miten negatiiviselta ajatukseni kuulostaa, mutta tosiasiassa mieleni on varsin valoisa. Selkeät tavoitteet ja toimintatapa helpottaa asioita kummasti ja mieli on mukavan valoisa!